Με ξεχωριστη επιτυχια το webinar για την Τεχνητη Νοημοσυνη

Με ξεχωριστή επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το webinar με τίτλο "Τεχνητή Νοημοσύνη: Ευκαιρίες για τον παραγωγικό τομέα στην Ελλάδα" που διοργανώθηκε από το ΔΠΜΣ Τεχνητή Νοημοσύνη του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και του Πανεπιστημίου Πειραιώς την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024.

Τον συντονισμό της συζήτησης καθώς και την παρουσίαση του ΔΠΜΣ Τεχνητή Νοημοσύνη έκανε ο Διευθυντής του προγράμματος, καθηγητής κ. Γεώργος Βούρος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Από τους παραγωγικούς φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση μίλησαν ο Αλέξανδρος Τζούμας, Chief Technology Officer της Scify, ο Κώστας Τσαγκάρης, co-founder/General Manager & Head of. Technology στην Incelligent, ο Γεράσιμος Μιλεούνης, Data & AI Managing Director στην Accenture καθώς επίσης και ο Νίκος Σταθάκης, Director Data Analytics & AI της Τράπεζα Πειραιώς.

Ο κάθε ομιλητής από την πλευρά του εστίασε στις προοπτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης όσον αφορά την αξιοποίησή της στον παραγωγικό τομέα στην Ελλάδα αλλά επίσης μοιράστηκε τις προσωπικές του εμπειρίες και απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ταυτόχρονα όλοι οι ομιλητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν ιδιαίτερα στην αναζήτηση της κατάλληλης στρατηγικής για την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων μέσω τεχνητής νοημοσύνης απέναντι στις αυξημένες απαιτήσεις των εταιρειών.

Κοινό τόπο των παρουσιάσεων αποτέλεσε η ανάγκη για ικανό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι των εταιρειών αναγνώρισαν τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί το ΔΠΜΣ Τεχνητή Νοημοσύνη και υπογράμμισαν τα επιστημονικά εφόδια που παρέχει το πρόγραμμα στους φοιτητές του, δίνοντάς τους συγκριτικά πλεονεκτήματα και προβάδισμα στην αγορά εργασίας.

Η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απαντήσεις των ομιλητών στα ερωτήματα που έθεσε το κοινό, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία που έχει αποκτήσει πλέον η Τεχνητή Νοημοσύνη τόσο σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο όσο και στην καθημερινή ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες και επόμενες εκδηλώσεις, μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ Τεχνητή Νοημοσύνη.